ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ!!

Σιροπιαστά σαραγλάκια με φυστίκια Αιγίνης!!!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο 500 γραμ. Φύλλο κρούστας

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σησαμέλαιο

200 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, χοντροαλεσμένη

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) χοντροαλεσμένα

200 γρ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε τα καρύδια με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Λιώνετε το βούτυρο με το σησαμέλαιο. Στρώνετε τα φύλλα κρούστας δυο δυο, το ένα επάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των ξηρών καρπών.

Τυλίγετε σε ρολά ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, χωρίς να τα σφίξετε πολύ. Κόβετε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε 3 κομμάτια μήκους 10-12 εκ. και κατόπιν τους δίνετε σχήμα S. Tα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο. Ψήνετε στους 200 °C 40’-45’ περίπου, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5’-8’ μέχρι να δέσει καλά. Περιχύνετε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. Tα πασπαλίζετε με καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνετε να σταθούν μέχρις ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι και κρυώσουν εντελώς. Τοποθετείτε τα γλυκά σε πιατέλα και σερβίρετε.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 34 other followers

%d bloggers like this: