ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!

λαχανικά!

Θέλετε να καταψύξετε τα λαχανικά σας αλλα δεν ξέρετε πώς;;; Σας δίνουμε κάποιες λύσεις για ορισμένα λαχανικά!

 

ΚΑΡΟΤΑ:

καρότο!

Τα πλένετε, τα ξύνετε και τα κόβετε ροδέλες ή κομματάκια.  Τα ζεματίζετε για 3 λεπτά, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε στην κατάψυξη κατάλληλα συσκευασμένα. Για την απόψυξη τα βυθίζετε σε βραστό νερό ή τα μαγειρεύετε κατευθείαν μέσα σε σάλτσα.

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ:

σπαράγγια!

Προτιμήστε αυτά που τα φυλλαράκια στην κορυφή είναι ακόμα κλειστά. Αφαιρείτε το σκληρό μέρος, τα πλένετε καλά και τα ζεματίζετε για 3 με 4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους. Συνιστούμε να τα βάλετε σε μία λεπτή στρώση πάνω σε φαρδύ δίσκο, αφού τα περάσετε από κρύο νερό και να τα αφήσετε για 1 ώρα στο πιο κρύο μέρος της κατάψυξης.  Κατόπιν τα τοποθετείτε σε ματσάκια μέσα σε σακούλες και τα διατηρείτε στην κατάψυξη.

ΣΠΑΝΑΚΙ:

σπανάκι!!

Προτιμήστε το πιο τρυφερό με μικρό κοτσάνι. Το καθαρίζετε και το ετοιμάζετε για κατανάλωση όπως συνήθως, το πλένετε πολύ καλά και το ζεματίζετε για 3 λεπτά. Κατόπιν το βυθίζετε σε κρύο νερό. Διατηρείτε στην κατάψυξη για 6 με 8 μήνες. Η απόψυξη γίνεται με βύθισμα σε βραστό νερό λίγο πρίν από την κατανάλωση (οποιοσδήποτε και αν είναι ο τρόπος παρασκευής).

ΜΑΡΑΘΟΣ:

μάραθος!

Καθαρισμένο και πλυμένο μπορεί να καταψυχθεί κομμένο φέτες ή στα τέσσερα.  Το ζεμάτισμα διαρκεί 4 λεπτά. Διατηρείτε για 8 μήνες. Τα λαχανικά με φύλλα τείνουν να σχηματίσουν ένα ενιαίο σώμα μετά από το ζεμάτισμα. Για αυτό συνιστούμε να τα διατηρείτε σε στρώσεις μέσα σε δοχεία που κλείνουν ερμητικά ή σακούλες από πολυαιθυλένιο.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ:

αγκινάρες!

Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα και διατηρείτε τις καρδιές στην κατάψυξη μετά από ζεμάτισμα 7 λεπτών σε νερό με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τις τυλίγετε σε σακούλες από πολυαιθυλένιο.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ:

κουνουπίδι!

Προτιμήστε το πιο σφιχτό. Το χωρίζετε σε τούφες, το πλένετε και το ζεματίζετε για 3 λεπτά σε νερό με χυμό λεμονιού. Το βάζετε πάνω σε ένα  δίσκο, το αφήνετε για 1 ώρα σε επαφή με την πλάκα της κατάψυξης και το τοποθετείτε σε σακούλες από πολυαιθυλένιο.  Διατηρείτε για 10 μήνες. Για την απόψυξή του το βυθίζετε σε βραστό νερό.

Μαγειρική Πανδαισία

 

 

 

About these ads

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 32 other followers

%d bloggers like this: