ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

μυδοπίλαφο!Καλοκαίρι…μύδια..θάλασσα!!! Φτιάξτε το και όλοι θα σας το ξανα ζητούν!!!ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μύδια

2 ποτήρια ρύζι καρολίνα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 μέτριες ντομάτες τριμμένες

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

4 -5 ποτήρια νερό

Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα μύδια μας. Βουρτσίζουμε και πλένουμε τα όστρακα των μυδιών κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τα μουστάκια τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.  Αφαιρούμε τα ψόφια που δεν άνοιξαν και από τα υπόλοιπα ξεχωρίζουμε τη σάρκα.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια τα μύδια και μετά από λίγο ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε 2 με 3 φορές.

Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και περίπου 4 με 5 ποτήρια νερό και βράζουμε μέχρι περίπου να απορροφηθεί το νερό ανακατεύοντας συχνά.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 33 other followers

%d bloggers like this: