Γαριδομακαρονάδα

θαλασσινή αμαρτία…

ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)

1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους

2 μέτρια κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί

6 κ.σούπας ελαιόλαδο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γρ. πολτό ντομάτας και λιγο κετσαπ

Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τo  σκόρδο ολόκληρo. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, λίγη κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ’αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια. Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μολίς έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

(Μπορούμε όμως εναλλακτικά να τα εχουμε βράσει τα μακαρόνια ξεχωριστά σε νερο και να περιχύσουμε τη σαλτσα απο πάνω, και να προσθέσουμε λιγο ψιλοκομμενο μαιντανό.)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: