Πάστα Φλώρα – Νηστίσιμη

Το γλυκό »Πάστα Φλώρα» σε μία νηστίσιμη εκδοχή!

ΥΛΙΚΑ: (για τη ζυμη)

3 ½   της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1/3 κούπας ζάχαρη

3 κουταλιές κονιάκ

¼ κούπας χυμό πορτοκάλι

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:   (Για απο πάνω)

½ Κιλο μαρμελάδα βερύκοκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλτε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκάλι.  Χτυπήστε για 2 λεπτά να ανακατευτούν καλά.  Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ και κάνουμε στο κέντρο ενα λακκάκι.  Αδειάστε μέσα το υγρό μίγμα και παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο απο τριγύρω  ζυμώστε απαλά με τα δάκτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ.  Προσοχή μη την παραζυμώσετε.  Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε στρογγυλό ταψι διαμέτρου 25 cm καλύπτοντας  και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα  πανω στη ζύμη.Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και κοβουμε κορδόνια σε παράλληλες σταυρωτές γραμμές και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30’-35΄ λεπτά.

Advertisements

2 thoughts on “Πάστα Φλώρα – Νηστίσιμη

  1. Kik 23/04/2013 στο 2:29 μμ Reply

    Ειναι εξαιρετική.Μου την προσέφερε παράγων της μαγειρικής πανδαισίας!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: