ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

Βασική διατροφική πηγή του ανθρώπινου οργανισμού είναι το κρέας.  Το κρέας προσφέρει στον οργανισμό μας την καλύτερη ποιότητα πρωτεϊνης απο οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.  Είναι σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία αλλα και στη λειτουργία των μηχανισμών του δέρματος, των ορμονών, των μυών.  Επίσης σοβαρός είναι ο ρόλος της στο μεταβολισμό.

Κρέας και βιταμίνες

Η αδυναμία συγκέντρωσης,  το αίσθημα κόπωσης, η εξασθένηση της μνήμης και η οξυθημία είναι ενα φαινόμενο των καιρών μας..πόσοι όμως απο εμάς γνωρίζουν ότι ίσως η ρίζα του κακού οφείλεται στην έλληψει την βιταμίνης Β1;; Και όμως οσο περίεργο και αν ακούγεται υπάρχει η βιταμίνη Β1 στο κρέας, οπως και αριστη πηγή για την αλλη πολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος αυτου, τη Β12 ,είναι το βοδινό κρέας. Πολύτιμη γιατι σε αυτήν οφείλεται η καλή κατάσταση του νευρικού μας συστήματος.  Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται και στο μοσχάρι σε μικρότερη ποσότητα. Γενικά στο κρέας ενυπάρχουν ακόμα σε σχετικές ποσότητες οι βιταμίνες Α, D, και Ε.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Πολύ σημαντικά και αναντικατάστατα τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία στον οργανισμό μας.  Συμβάλουν στη μυϊκή δραστηριότητα, στα κόκαλα, στα δόντια κτλ. Μπορούμε να τα βρούμε σε σημαντικές ποσότητες στα διάφορα είδη κρέατος. Ενα απο τα σπουδαιότερα μέταλα είναι ο σίδηρος, υπέυθυνος για την αιματολογική μας εικόνα και το κρέας είναι η πιο πολυτιμότερη πηγή του αναγκαίου αυτου μετάλλου.Αλλα σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία ειναι το μαγνήσιο , το κάλιο , το ασβέστιο και το φώσφορο που και αυτα υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες σε κάποια είδη κρεάτων.

Κρέας και υγεινή διατροφή

Κλειδί μιας καλής διατροφής είναι η εναλλαγή όλων των διατροφικών ειδών στη σωστή τους πάντα ποσότητα.  Έτσι ,μιλώντας πάντα με μέσους όρους , θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ισοροπημένο καθημερινό μενού θα πρέπει να αποτελείται απο 50%-60% υδατάνθρακες, 30% λίπος και  10%-20% πρωτεϊνες.  Πώς μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι οτι ολα αυτα τα στοιχεία τα προσλαμβάνουμε καθημερινά;;; Συνεπώς κάποιοι διατροφολόγοι μας προτείνουν εναν εύκολο τρόπο που ακολουθεί παρακάτω.

Σχεδόν κάθε μέρα θα πρέπει να τρώμε μια ποσότητα απο τα ακόλουθα διατροφικά είδη :

  • Γαλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Κόκκινα ή λευκά κρέατα , αυγά ή αλλα πρωτεϊνούχα προϊόντα (όσπρια)
  • Πατάτες ή ζυμαρικά
  • Φρούτα ή λαχανικά
  • Ωμό παρθένο ελαιόλαδο

Ολοι μας γνωρίζουμε οτι οι γιατροι εχουν καταλήξει στο συμπέρασμα οτι ειναι προτιμότερο να εχουμε (5) πέντε μικρότερα γεύματα απο τα (3 )τρία μεγαλύτερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: