ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

Το παραδοσιακό νόστιμο και εύκολο κεϊκ για το καφέ μας ή το τσάι μας!

ΥΛΙΚΑ:

2 Φλιτζάνια ζάχαρη

250 γραμ. Βούτυρο σοφτ

4 Αυγά

½ Κιλό Αλεύρι Κόκκινη Φαρίνα

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Κονιάκ 1 ποτηράκι του λικέρ

Μμπέϊκιν πάουντερ ένα κουταλάκι,

2 με 3 κουταλιές της σούπας  κακάο

1 ½ Φλιτζάνι γάλα,

Ελάχιστη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να χτυπηθούν, προσθέτουμε τα αυγά και μετά το ξύσμα.  Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ½ φλυτζάνι γάλα ,το κονιάκ  και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που μέσα του έχουμε ανακατέψει το μπεϊκιν πάουντερ. Αφήνουμε να χτυπηθούν όχι σε μεγάλη ταχύτητα για να μη μας κάτσει το μίγμα.  Στη συνέχεια αφαιρούμε λίγο μίγμα να καλύπτει ενα βαθύ πιάτο σούπας και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο ,το μπέϊκιν πάουντερ, το  κονιάκ ,το γάλα και ελάχιστη κανέλα , και τα ανακατέυουμε, προσεχουμε να εχουν την ιδια υφή και τα δυο μίγματα μας.  Τέλος σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φορμα ριχνουμε το μισο μίγμα, μετά το μίγμα με το κακάο και τελος το υπόλοιπο μίγμα.  Με ένα μαχαίρι  κάνουμε κυκλικές κινήσης ωστε να δημιουργήσουμε σχέδιο στο κεϊκ  μας και μια μαλακή στρογγυλή χαρακιά γυρω γύρω για να πέρνει αέρα.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Προαιρετικά μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: