ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Νόστιμα σιροπιαστά κιουνεφέ!!

Υλικά   (Για 15 ρολάκια)

500 Γραμ. Καταϊφι

400 γρ. τυρί φρέσκο γλυκό  (ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα), κομματιασμένο

100 ml γάλα

2 φακελάκια ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

300 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

Φλούδα 1 λεμονιού

Χυμός  από 1/2 λεμόνι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξαίνετε το καταΐφι για να αφρατέψει. Το απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και περιχύνετε το καταΐφι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γλυκό τυρί και το ανακατεύετε με το γάλα και την αρωματισμένη ζάχαρη.

Παίρνετε μια ποσότητα καταϊφιού και τη στρώνετε σαν λωρίδα στο τραπέζι. Βάζετε στην άκρη της λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα του τυριού και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φτιάχνοντας συνολικά 15 μικρά κιουνεφέ. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνετε τα κιουνεφέ στους 160°C για 35’, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε κρύα. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού 7’. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε τα κιουνεφέ και τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντάς τα με φιστίκια.

Μαγειρικό tip: Όση ώρα ετοιμάζετε τα ρολάκια να έχετε το καταΐφι σκεπασμένο με πετσέτα για να μη στεγνώσει.

Πηγή: Συνταγή φίλης της μαγειρικής πανδαισίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: