ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!

Οι πρώτες συνταγές άρχισαν να καταφτάνουν!!! Αρνάκι λοιπόν στο φούρνο με κρασί..μέλι και πορτοκάλι! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή την υπέροχη συνταγή τον Δημήτριο Μανουσάκη!

Στείλτε μας την δική σας συνταγή στο mageirikipandaisia@gmail.com

Υλικά

1 μπουτάκι Αρνίσιο (περίπου 2 κιλά)

3 κουταλιές Μέλι

Το χυμό από 1/2 Λεμόνι

3 κουταλιές Μουστάρδα

100 γρ. Ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι Κόκκινο ημίγλυκο κρασί

Το χυμό από 1 πορτοκάλι

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1. Πλένουμε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί

2. Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο κρέας ώστε να το καλύψει παντού και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για μια ακόμα ώρα.

4. Κατά τη διαρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κρέας με το μείγμα που έχει περισσέψει .

 

Σημείωση : Μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες στο ψητό μας που θα πάρουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του μείγματος που έχουμε ετοιμάσει.

(Επίσης εάν δεν θέλουμε αρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσίκι)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: