ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Χταποδάκι με μακαρόνια και κόκκινο κρασί!!! Καλή μας όρεξη!!

ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό χταπόδι

½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό

½ Ποτήρι ελαιόλαδο

2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ Κιλό ντομάτες τριμμένες

½ Ποτήρι κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας  ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια , το στομάχι και το μελάνι, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει μόνο με το υγρό που βγάζει.  Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 10με 15  λεπτά.  Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει, μισή ώρα ακόμα.  Βγάζουμε το χταπόδι από τη κατσαρόλα μας  και προσθέτουμε 5 με 6 ποτήρια νερό  και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.  Σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι σε μιά πιατέλα.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: