ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΛ ΑΜΑΡΤΙΤΣΙΑΝΑ

Ριγκατόνι σήμερα, με ιδαίτερη γεύση πανσέτας και ιταλικών τυριών!! Καλή μας όρεξη!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί Ριγκατόνι
2 μεγάλα  κρεμμύδια
2 κουταλιές  Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 / 4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι τσίλι νιφάδες
170 γραμμάρια ιταλική Πανσέτα, Julienne
800 γραμμάρια Ντομάτες κονσερβοποιημένες ή εάν θέλετε φρέσκιες
3 φλιτζάνια νερό
Την προτίμησή σας στο αλάτι (αλλα μία πρέζα θα ήταν αρκετή)
1 / 2 φλιτζάνι τυρί Romano, τριμμένο
1 / 2 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο
5 φυλλα φρέσκο ​​βασιλικό,  Ελάχιστη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μιά μεγάλη κατσαρόλα με νερό βάζουμε να βράσουν τα ριγκατόνι μας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε με το λάδι για περίπου πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες, κρατάμε το μαγείρεμα για άλλα τρία λεπτά και προσθέτουμε τη πανσέτα.
Σοτάρουμε για πέντε ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες τα τρία ποτήρια νερό, ελάχιστη ζάχαρη ( για να μη ξινίζει η σάλτσα μας) αλάτι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να είναι στη σωστή κατάσταση.  Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι μας και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα τυριά  και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνταγή!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: