MΠΑΤΟΝ – ΣΑΛΕ

Σπιτικά Μπατόν – σαλέ με κεφαλογραβιέρα!!

ΥΛΙΚΑ:

2 ½ Φλιτζάνια αλέυρι κόκκινη φαρίνα

4 με 5  φλυτζάνια τυρί κεφαλογραβιέρα

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 κρόκο αυγού για πασπάλισμα

6 κουταλιές σούπας  γάλα εβαπορέ

3  κουταλιές λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά έχουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.  Βάζουμε σε μιά λεκάνη το αλέυρι και προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.  Μαζεύουμε τη ζύμη σε μιά μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο  για μία ώρα. Τέλος ανοιγουμε τη ζύμη κοβουμε με κουπατ και  πασπαλίζουμε με το αυγό.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: