ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σοκολάτα…απλά τη λατρεύουμε!! Μια γλυκιά καλημέρα με ένα λαχταριστό ζεστό σουφλέ σοκολάτας!!

Υλικά:
100 Γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 Γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2  κρόκοι αυγών
1  ασπράδι αυγού
20  Γραμ. ζάχαρη άχνη
20  Γραμ. ζάχαρη
2   βανίλιες
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος γύρω στους 90ο C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε και αυτό στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ ή φόρμες από σιλικόνη ή αλουμινένιες , τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τα λεπτά..αν θέλουμε να είναι υγρή η σοκολάτα μέσα στα σουφλέ  και να μη γίνει ενα απλό κεϊκ!

Μπουρούμε να το σερβίρουμε με παγωτό ή σιρόπι φράουλας ή με λίγη ζάχαρη άχνη…

Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Μικρό μαγειρικό tip: Βάλτε τα μέσα σε ένα ταψί τα σουφλεδάκια μη τυχόν σας ξεχιλίσουν και λερωθεί  ο φούρνος μέσα!!

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: