ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ

Μπιφτέκια με γεύση..και άρωμα από το αγαπημένο μας ούζο! Μεθυσμένα μπιφτέκια λοιπόν!!!

ΥΛΙΚΑ:             ( για 4 άτομα)

½ κιλό κιμά από μοσχάρι και χοιρινό (ή ότι εσείς προτιμάτε)

7 φρυγανιές

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρόκο αυγού

3 κουταλιές βούτυρο

6 κουταλιές ούζο

2 με 3 πρέζες Ρίγανη

2 πρέζες Αλάτι

1 με 2 πρέζες Πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά μουσκέψτε τις φρυγανιές σε λίγο νερό και στύψτε τες καλά με τα χέρια σας μέχρι να διαλυθούν.  Ψιλοκόψτε ή πολτοποιήστε το σκόρδο.  Βάλτε τον κιμά σε ένα μπόλ και ρίξτε τις φρυγανιές, τον κρόκο  και το σκόρδο και πασπαλίστε με 2-3 πρέζες ρίγανη , αλάτι και πιπέρι.  Περιχύστε το μείγμα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια ζυμώστε το μέχρι να γίνει ομοιογενές.  Σκεπάστε το μπόλ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ξυγείο για 15 λεπτά να σφίξει το μείγμα.  Έπειτα πλάστε το σε πλατιά μπιφτέκια.

Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα αντικολλητική με 400 ml αλατισμένο νερό και όταν βράσει βάλτε μέσα τα μπιφτέκια.  Γυρίστε τα προσεκτικά μερικές φορές με ξύλινη σπάτουλα και βράστε τα μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.  Προσθέστε το βούτυρο και το ούζο και αφήστε τα μπιφτέκια στη φωτιά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας τα μερικές φορές.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη φίλη του blog για αυτή τη συνταγή!

Mαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: