ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ;;;

Ελαιόλαδο με πλούσιο άρωμα από δεντρολίβανο , πράσινο πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο!!

 

ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

Πλένετε 3 κλαράκια δεντρολίβανο και τα σκουπίζετε καλά με μία πετσέτα.  Βάζετε προσεχτικά το δεντρολίβανο και 7 κόκκους πιπεριού σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι.  Με την βοήθεια ενός χωνιού, ρίχνετε μέσα 1 λίτρο ελαιόλαδο.  Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα. Είναι ιδανικό για ψητό ψάρι ή κρέας.

ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Πλένετε 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα σκουπίζετε καλά με μιά πετσέτα.  Τον βάζετε σε ένα μπουκάλι γυάλινο  με 2 σκελίδες σκόρδο και ρίχνετε 1 λίτρο ελαιόλαδο.  Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες, ανακινώντας το πού και πού.  Ανοίγετε το μπουκάλι ,σουρώνετε το ελαιόλαδο ,το βάζετε σε ένα άλλο μπουκάλι και είναι έτοιμο.  Είναι ιδανικό για μακαρόνια με σαλάτα, ρύζι, παξιμάδια και για ωμές ή βραστές σαλάτες.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: