ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΛΙΕΣ;;;

Το ξέρατε πως η ελιά έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτκά από το ελαιόλαδο;;; Φτιάξτε λοιπόν τις δικές σας ελιές!!

1.Χαρακώνουμε τις ελιές κατά μήκος σε δύο ή τρεις μεριές.

2.Τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν 10 με 15 ημέρες.

3.Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.

4.Μετά τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε μιά λεκάνη με αλάτι ημίχοντρο για 24 ώρες.

5.Τις βάζουμε σε ένα κιούπι ή ένα πλαστικό δοχείο και ανά 10 κιλά ελιές προσθέτουμε 2 κιλά ξίδι και 250 γραμ. ελαιόλαδο.

6.Εάν το ξίδι με το ελαιόλαδο δεν τις έχουν σκεπάσει , προσθέτουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τελειως και τις αφήνουμε μόνιμα μέσα στο δοχείο.  Μέρα με τη μέρα η διαφορά στη γεύση θα είναι αισθητή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: