ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

Νόστιμες..λαχταριστές…πατάτες στο φούρνο με τυρί και ζαμπόν!!

ΥΛΙΚΑ:  (για 5 με 6 άτομα)

1 Κιλό βρασμένες πατάτες (ίδιου μεγέθους)

100 Γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

100 Γραμ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες

1 πακέτο τυρί έμενταλ σε λεπτές φέτες

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Μαργαρίνη

Τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώστε αρκετή μαργαρίνη.  Κόψτε το έμενταλ και το ζαμπόν σε λωρίδες. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.

Προθερμένετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.  Αλείψτε με μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε το με τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε μια στρώση πατάτες, αλείψτε τες με μαργαρίνη και ρίξτε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.  Κάντε μια στρώση ζαμπόν και πασπαλίστε με κεφαλογραβιέρα.  Επαναλάβετε όπως προηγουμένως, κάνοντας όμως πάνω στις πατάτες μια στρώση έμενταλ.  Συνεχίστε εναλλάσοντας στρώσεις με πατάτες, ζαμπόν, κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πατάτες και εμενταλ κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αλείφοντας την κάθε στρώση με μαργαρίνη.

Βαλτε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήστε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: