ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ

Εκμέκ καταϊφι με φυστίκια Αιγίνης!!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο καταϊφι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο

100 Γραμ. φυστίκι Αιγίνης ψύχα

Κρέμα πατισερί

1 κουτί κρέμα γάλακτος

ΣΙΡΟΠΙ:

2 Φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1 Φλιτζάνι του τσαγιού νερό

1 φλούδα λεμόνι

Βράσιμο 10 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνετε πάνω το καταϊφι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.  Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.  Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να το σκεπάσετε.  Ενδιάμεσα έχετε ετοιμάσει το σιρόπι και περιχύνετε το καταϊφι με το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό).  Κατόπιν καλύπτετε ομοιόμορφα το ταψί με την κρέμα πατισερί.  Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγύ και γαρνίρετε με αυτή το γλυκό πασπαλίζοντας πάνω της το φυσίκι.

Πηγή: Συνταγή φίλης της σελίδας!

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: