ΦΑΒΑ

Τώρα που έχει αρχίσει και η νηστεία..η φάβα είναι ενα από τα καλύτερα φαγητά!!

ΥΛΙΚΑ:

½ Κιλό φάβα

1 Μέτριο κρεμμύδι

½ Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα , τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.  Αφαιρείτε τον αφρό , μόλις την ξαφρίσετε την σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και  χυνεται το νερό απο την κατσαρόλα.  Στην κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνετε ξανά τη φάβα μέσα , προσθέτετε το λάδι και το νερό 2 ποτήρια και την αφηνετε να βράσει. Κατα διαστήματα ανακατεύετε και μόλις πιει το νερό και εχει βράσει σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει εάν θέλετε την περνάτε στο μπλεντερ-μουλτι για να γίνει πιο λεια η υφή της. Σερβίρετε σε πιάτο με λίγο λάδι και αν θελετε λεμόνι.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: