ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υπέροχο κέικ πορτοκάλι!!

ΥΛΙΚΑ:

250 Γραμ. Βούτυρο

250 Γραμ. Ζάχαρη

3 αυγά

ΥΛΙΚΑ:

4 κρόκους αυγών

100 Γραμ. αλεύρι που φουσκώνει

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά λικερ πορτοκαλιού (ή όποιο εσείς προτιμάτε

Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

Ξύσμα απο 1 λεμόνι

2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

100 Γραμ. κορν φλαουρ

100 Γραμ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

50 Γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι

2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

Κομματάκια ή φετες απο πορτοκάλι για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε μπόλ το βούτυρο , τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.  Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους έναν-έναν, μαζί με λίγες κουταλιές από το αλεύρι.  Προσθέστε το αλάτι, το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού.  Κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι με το κόρν-φλάουρ, την αλεσμένη αμυγδαλόψυχα και τη φλούδα πορτοκαλιού.  Αλείφετε με λίγο βούτυρο και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα κέικ.  Ρίχνετε στη φόρμα το μίγμα και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.  Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα. Ζεσταίνετε ελαφρά τη μαρμελάδα πορτοκάλι και αλείφετε το κέικ. Αναμιγνύετε σε ενα μπόλ τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνετε με το μίγμα το κείκ.

Μαγειρική Πανδαισία

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: