ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σουφλεδάκι σοκολάτας με ξύσμα πορτοκαλιού!!

ΥΛΙΚΑ:

115 γραμ. βούτυρο

115 γραμ. σοκολάτα (κουβερτούρα)

115 γραμ. ζάχαρη

4 αυγά

50γρ. αλεύρι

Ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια σε ένα κατσαρολάκι και από πάνω την κουβερτούρα τεμαχισμένη επίσης. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπωλ, με τον αυγοδάρτη(όχι μίξερ!) περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα-βούτυρο και ανακατεύουμε το λιγότερο δυνατόν. (Προσθέτουμε το ξύσμα αν βάλουμε) και προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.

Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω τα φορμάκια μας, για να μη μας χυθεί το μείγμα απο έξω και τα ψήνουμε πολύ προσεχτικά για να μη μας γίνουν κεϊκ και να είναι υγρά μέσα! Θα το δειτε ανάλογα και με τα φορμάκια που θα τα βάλετε. Γύρω στα 11 λεπτά αυτό εξαρτάται.

Το θετικό της συνταγής είναι ότι μπορεί να ετοιμαστεί πριν το σερβίρουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τα μπωλάκια με το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και τα ψήνουμε.

Πηγή: Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη της ‘μαγειρικής πανδαισίας’ για αυτή την όμορφη συνταγή!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: