CHEESE CAKE ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Cheese cake!!!Με φράουλες!!!

ΥΛΙΚΑ:

Για τη βάση:

250 Γραμ. βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου )

300 Γραμ. μπισκότα τύπου πτι-μπέρ ή digestive

Για τη γέμιση:

450 Γραμ. τυρί κρέμα

350 Γραμ. κρέμα γάλακτος

5 ζελατίνες

Για απο πάνω:

200 Γραμ. φράουλες

Μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.  Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή τα χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη.  Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.  Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, την απλώνουμε σε ένα ανάλογο ταψί  και την πατάμε για να γίνει ψιλή σε πάχος (περίπου 1 εκ.).
Ψήνουμε για 15 λεπτά.  Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).  Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις βάζουμε, αφού λιώσουν, μέσα στη σαντιγύ. Κατόπιν, ρίχνουμε το τυρί κρέμα στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.  Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και τις κομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.  Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσέρκι για να ξεφορμάρουμε πιο έυκολα χωρίς να μας χαλάσει στο ταψί!!

Πηγή: Συνταγή φίλης της μαγειρικής πανδαισίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: