ΓΕΜΙΣΤΑ

Παραδοσιακά σπιτικά γεμιστά!!! Συνοδεύονται τέλεια με φέτα!!

ΥΛΙΚΑ:

7 Ντομάτες μέτριου μεγέθους γινομένες

3 Πράσινες πιπεριές

2 με 3 Μελιτζάνες μέτριου μεγέθους

4 με 5 Κολοκύθια μετρίου μεγέθους αλλα χοντρά (όταν είναι η εποχή τους )

Ρύζι καρολίνα 3 φλιτζάνια του τσαγιού

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγες πατάτες

Μαϊντανό αρκετό ψιλοκομμένο

2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

Ελαιόλαδο

Δυόσμο ψιλοκομμένο

Φρυγανιά τριμμένη

[ Η αναλογία των λαχανικών διαφέρει ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε πχ. μικρότερο ταψί ή μεγαλύτερο ανάλογα με τα άτομα ή ανάλογα με το τι λαχανικά προτιμάμε περισσότερο πχ. κάποιος δεν θέλει μελιτζάνες ή κολοκύθια.]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά μας.  Στη συνέχεια καθαρίζουμε από την ψύχα τους τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες.  Κρατάμε μονο την ψύχα και το ζουμί από τις ντομάτες μας και τα λεγόμενα ‘καπάκια’ από κάθε ένα λαχανικό…δηλαδή το πάνω μέρος που βρίσκετε το κοτσάνι και το έχουμε αφαιρέσει το κόβουμε για να μπορούμε να γεμίσουμε τα λαχανικά μας και θα το ξανα βάλουμε απο πάνω ώστε να κλείσει και να μη μας ξεχιλίσουν τα λαχανικά μας.

Αλατίζουμε λίγο το κάθε ένα λαχανικό μας στο εσωτερικό του.  Κόβουμε την ψύχα της ντομάτας σε πολύ μικρά κομματάκια και την στραγγίζουμε. Το ζουμί δεν το πετάμε γιατί θα περιχύσουμε στο τέλος όλο το φαγητό μας στο ταψί.  Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.  Ρίχνουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.  Κατεβάζουμε από το μάτι το τηγάνι μας και αρχίζουμε να γεμίζουμε με το μείγμα μας τα λαχανικά.  Δεν γεμίζουμε μέχρι επάνω!!

Βάζουμε και γύρω γύρω πατάτες στο ταψί και κλείνουμε τα λαχανικά μας με τα λεγόμενα ‘καπάκια’ που είχαμε κρατήσει και ραντίζουμε ολα τα λαχανικά με το ζουμί από τις ντομάτες που είχαμε επίσης κρατήσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.  Τέλος περιχύνουμε κάθε ένα λαχανικό με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα λαχανικά μας. Στη συνταγή χρησιμοποιήθηκε ταψί νούμερο 40 cm

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: