ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Νόστιμο χοιρινο με κυδώνια!!

ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό κρέας ψαχνό

1 Κιλό κυδώνια

½ Ποτήρι ελαιόλαδο

½ Κιλό ντομάτες  ή 1  κουταλιά της σούπας πελτέ

1 Κουταλιά ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

1 Μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας μας και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο.  Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.  Ρίχνουμε και τις ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί.  Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια και , άν θέλουμε και από την φλούδα τους.  Τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας αφού τραβήξουμε το κρέας στην άκρη για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο νερό και βράζουμε περίπου για μισή ώρα ακόμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: