ΠΙΡΟΣΚΙ

Πεντανόστιμα πιροσκί!! Δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι!!

ΥΛΙΚΑ: [ για 70 πιροσκί ]

1 μαγιά νωπή (1 τετραγωνάκι )

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό

1/4 βούτυρο λιωμένο (από τα 250 γραμ.)

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό

Αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τη μαγιά τη λιώνουμε στο χλιαρό νερό.  Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.  Πέρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και βάζουμε μέσα ένα λουκάνικο και προσέχουμε να κλείσουμε καλά για να μη μας ανοίξει όταν τα τηγανίσουμε.  Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι – κατσαρολάκι λίγα λίγα κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.

Μαγειρική Πανδαισία

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: