ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Νόστιμο χοιρινό με υπέροχη σάλτσα δαμάσκηνο!! Αποκλειστικά σήμερα από την ‘Μαγειρική Πανδαισία’!!

ΥΛΙΚΑ:

4 χοιρινές μπριζόλες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο

1 φλιτάνι κόκκινο κρασί ( 200 ml )

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού φρουκτόζη ή ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

500 γραμ. Κριθαράκι

2 κύβοι λαχανικών ( αν θέλουμε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε λίγο τις μπιζόλες ώστε να μαλακώσουν.  Τις αλευρώνετε και αλατοπιπερώνετε.  Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σοτάρετε ( με το μισό ελαιόλαδο) τις μπριζόλες και απο τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα.  Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά. Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια.  Προσθέτετε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, το κρασί, το ξύδι, τη φρουκτόζη και τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.  Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.  Την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό και προτού προσθέσετε το κριθαράκι αν θέλετε μπορείτε να διαλύσετε μέσα 2 κύβους λαχανικών.  Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε κάθε πιάτο και περιχύνετε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και το κριθαράκι.

ΥΓ. Η εικόνα προέχεται από το ίντερνετ

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: