ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ

Ευχαριστούμε για αυτή την καταπληκτική συνταγή της ‘αφράτης τυρόπιτας‘ το Δημήτριο Μανουσάκη!! Στείλτε μας τη δική σας συνταγή στο mageirikipandaisia@gmail.com
Υλικά:
10 φύλλα κρούστας
½ κιλό φέτα
¼ του κιλού μυζήθρα γλυκιά
¼ του κιλού κασέρι τριμμένο
¼ του κιλού γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά
250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτάκι σόδα (ανθρακούχο αναψυκτικό)
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Λίγο δυόσμο
Εκτέλεση :
Σε βαθύ μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με πηρούνι, θρυμματίζουμε και τη μυζήθρα, προσθέτουμε και τα τριμμένα υπόλοιπα τυριά, το δυόσμο και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε λαδομένο βαθύ ταψί στρώνουμε τρία φύλλα ένα ένα και τα λαδόνουμε. Ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών και το απλώνουμε ομοιόμορφα έως τα άκρα.
Από πάνω στρώνουμε άλλα τρία φύλλα ένα ένα και τα λαδόνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα των τυριών και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα τσαλακωμένα το ένα δίπλα από το άλλο, ανάγλυφα και τα λαδόνουμε.
Χαράζουμε καλά με κοφτερό μαχαίρι τη πίτα σε κομάτια.
Λειώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γάλα και το αναψυκτικό (σόδα). Περιχύνουμε τη τυρόπιτα και τη βάζουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Σημείωση:
·         το ταψί πρέπει να είναι βαθύ γιατί η τυρόπιτα με τη σόδα παίρνει ύψος.
·         Τυριά μπορούμε να βάλουμε και λιγότερα ή να προσθέσουμε και άλλα της αρεσκείας μας.
·         Το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: