ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Γευστικό ‘Κουνέλι στιφάδο’ σήμερα!!

ΥΛΙΚΑ:

1 Κουνέλι

1/2 Κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα ή ολόκληρα μικρά για στιφάδο

2-3 Σκελίδες σκόρδο

1/2 Ποτήρι ελαιόλαδο

½ Ποτήρι κρασί κόκκινο

½ Κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

½ Κουταλιά πελτέ ντομάτας

2 Ξυλάκια κανέλα

5 με 6 Γαρύφαλλα

2 με 3 Δαφνόφυλλα

1 Ξερή φλούδα πορτοκαλιού

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κουνέλι σε μετρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο απο όλες τις πλευρές σε μιά βαθιά κατσαρόλα.  Το σβήνουμε με το κρασί και μετά απο λίγο προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας χοντροκομμένα ή (ολόκληρα αλλα πολυ μικρά για στιφάδο ειδικά) και τα αφήνουμε να μισοψηθούν για μισή ώρα περίπου.  Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, το σκόρδο , τα δαφνόφυλλα , την κανέλα , τα γαρύφαλλα ,  το αλάτι , το πιπέρι , το κύμινο και την ξερή φλούδα του πορτοκαλιού και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμα περίπου.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: