ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Υπέροχος μουσακάς σήμερα!!!

Υλικά για τον κιμά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα

Ντομάτα πελτέ 1 κουταλιά της σούπας ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες

Λίγο ελαιόλαδο

Ενα ποτήρι νερό

1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση για τον κιμά:

Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα ή τον πελτέ μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη , την κανέλα και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν. [ Προσέχουμε όταν θα το απλώσουμε στο ταψί να μην έχουμε πολλά υγρά!! ]

Υλικά για την βάση μας:

5 με 6 μελιτζάνες φλάσκες ( μεγάλο μέγεθος)

5 πατάτες (μεγάλο μέγεθος)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση για την βάση μας:

Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε σε φέτες οχι λεπτές αλλα μέτριες. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν.  Μετά τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο  μέχρι να μαραθούν. [ Μπορείτε για πιο ελαφρύ γέυμα να τις βάλετε σε μια λαδόκολλα στο φούρνο με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο] Στη συνέχεια καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε φέτες και αυτές και τις βάζετε και αυτές στο τηγάνι μέχρι να μαραθούν [ή στο φούρνο για πιο υγιεινά]. Στη συνέχεια σε ένα ταψί νούμερο 38 cm βάζουμε μία στρώση από τις πατάτες και από πάνω 2 στρώσεις από τις μελιτζάνες μας. Προσθέτουμε και τον κιμά απο πάνω και την μπεσαμέλ μας.

Υλικα για την μπεσαμέλ:

1 Λίτρο γάλα

½ Λίτρο νερό

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας

2 Αυτά

Αλάτι 1 πρέζα

Αλεύρι 12 με 15 κουταλιές της σούπας για όλες τις χρήσεις

Ελάχιστη κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ:

Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το γαλα, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το βούτυρο και το νερό, μετά την βάζουμε σε δυνατή φωτιά  και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε αφου κρυώσει λίγο για να μη μας κόψει.  Ρίχνουμε λίγο κεφαλογραβιέρα μέσα για την γεύση και μετά την προσθέτουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες,τις μελιτζάνες και τον κιμά.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 220 βαθμούς.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: