ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΜΕ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!

Σπιτικό και υγιεινό χάμπουργκερ!!!Παναρισμένο κοτόπουλο και δροσερό μαρούλι iceberg συνδυασμένα με γευστική σάλτσα μαγιονέζας και μουστάρδας, σε αφράτο ψωμί για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους!!!

ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)

4 Ψωμάκια για χάμπουργκερ

3 με 4 κομμάτια κοτόπουλο στήθος

3 φύλλα μαρούλι κομμένα

Μαγιονέζα

Μουστάρδα

Φρυγανιά για το πανάρισμα

Αυγό

Αλάτι

Καλαμποκέλαιο – Αραβοσιτέλαιο  για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο μας σε κομμάτια για το μέγεθος του ψωμιού μας. Το πλένουμε και το αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αυγό μας και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Μετά τα βάζουμε στη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι ή τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για να είναι πιο υγιεινά και ελαφριά.[ Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε βράσει λίγο το κοτόπουλό μας πρίν ].

Στη συνέχεια αφού ψηθούν τα κοτόπουλα μας πέρνουμε τα ψωμάκια μας και βάζουμε στο κάθε ένα απο ένα κομμάτι κοτόπουλο.

Την ώρα που περιμένουμε να ψηθούν ή να τηγανιστούν έχουμε πλύνει και κόψει το μαρούλι σε κομμάτια.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σως μαγιονέζας με μουστάρδα, δηλαδή σε ένα μπόλ βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και 2 1/2  μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Πάνω από το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγη από τη σως μετά το μαρούλι και ξανά λίγο από τη σως μας.

Μαγειρική Πανδαισιά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: