ΖΟΥΜΕΡΗ..ΑΦΡΑΤΗ ΟΜΕΛΕΤΑ..ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΕΤΕ;;;

ομελέτα

Όπως και άν την προτιμάμε, απλή ή γεμιστή με τυριά ή λαχανικά και αλλαντικά, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα!

Αν θέλουμε να προσθέσουμε υλικά που θέλουν μαγείρεμα καλό είναι να τα έχουμε ήδη ετοιμάσει πρίν τηγανίσουμε την ομελέτα μας.

Το χτύπημα των αυγών μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

1. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά δηλαδή κρόκους και ασπράδια μαζί ώσπου να γίνουν κρέμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, μυρωδικά και ότι άλλο πρόκειται να προσθέσουμε στη γέμιση.

2. Χτυπάμε ξεχωριστά, πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και έπειτα τους κρόκους.  Προσθέτουμε τους κρόκους στη μαρέγκα χτυπώντας συνεχώς για να ομογενοποιηθούν.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Αν θέλουμε η ομελάτα μας να γίνει πιο αφράτη, κατά το χτύπημα των αυγών προσθέτουμε λίγο γάλα.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε βαρύ τηγάνι, κατα προτίμηση με αντικολλητική επένδυση και στρογγυλεμένες πλευρές, ώστε να γλιστράει εύκολα η ομελέτα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: