ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες!! Φτιάξτε τους και θα μυρίσει το σπίτι σας ‘γιορτές’!!

ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό βούτυρο γάλακτος

1 Φλιτζάνι ζάχαρη

2 Κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο μπέικιν πάουντερ

1 Φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

1 ½ Φλιτζάνι αμυγδαλόψυχα

Ανθόνερο 2 με 3 σταγόνες σε κάθε έναν κουραμπιέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ:  Τα 2 φλυτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψυχα τα βράζουμε σε λίγο νερο για να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα.Χύνουμε  το νερό και μετά τα ψεφλουδίζουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο για να τα καβουρντίσουμε για λίγη ώρα μεχρι να ροδίσουν και μετά αφου κρυώσουν τα χτυπάμε  με το γουδοχέρι (οχι πολύ ψιλά).

Χτυπάμε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μόνο του στο μίξερ και μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα! Βάζουμε το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι(που έχει μέσα το μπεϊκιν πάουντερ), το κονιάκ και τα αμύγδαλα (αλευρωμένα λίγο για να μη μας πάνε στο πάτω του κάθε κουραμπιέ).  Αφου γινουν ολα ενα μίγμα αρχιζουμε με κουπ-ατ να κάνουμε τους κουραμπιέδες, προσθέτουμε το ανθόνερο οταν βγάζουμε τους κουραμπιεδες απο το φούρνο 2 με 3 σταγόνες είναι αρκετές, και μετα τους βάζουμε στη ζάχαρη άχνη.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: