ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ

καλιτσούνια!

Καλιτσούνια λυχναράκια σήμερα!! Τόσο γευστικά..πού δεν θα μείνει ούτε ένα!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι γάλα ή 250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ διαλυμένο σε 3 κουταλιές χυμό λεμόνι

Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει για να γίνει μαλακή η ζύμη περίπου ένα κιλό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

1 1/2 κιλο μυζύθρα

1 με 2 αυγά 1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλιά κανέλα

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί.  Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζυμώνοντας τη μυζήθρα με τα αυγά. τη ζάχαρη, την κανέλα και το δυόσμο.  Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, διαμέτρου 10 εκ. τα γεμίζουμε με 1 κουταλάκι από το μίγμα της μυζήθρας και σχηματίζουμε λυχναράκια, τσιμπώντας τη ζύμη γύρω..γύρω. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: