ΣΑΡΙΚΟΠΙΤΕΣ!

σαρικίπιτα!Κρητικές  Σαρικόπιτες με ξινομυζήθρα και μέλι!!!σαρικόπιτα!

 

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι νερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές ρακή ή χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε σφιχτό ζυμάρι με τα παραπάνω υλικά. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο (όσο μπορούμε) και το κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες πλάτους 8 εκατ. και μήκους 15 με 20 εκατ.

Απλώνουμε σε όλο το μήκος την ξινομυζήθρα και διπλώνουμε το φύλλο να κλείσει. Αρχίζοντας από τη μία άκρη περιστρέφουμε το κορδόνι, τυλίγοντας το ελικοειδώς.  Το σχήμα θυμίζει σαρίκι δηλαδή το παλιό κρητικό κεφαλομάντηλο για αυτό πήραν και την ονομασία τους απο εκεί οι πίτες.

Τις τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι και τις σερβίρουμε με μέλι ή πετιμέζι ή ζάχαρη.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: