ΚΕΙΚ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπείτε στο πνεύμα των εορτών με ένα απλό αλλα ξεχωριστό κέικ, που θα σερβίρετε με ένα ποτήρι σαμπάνια μετά το γεύμα ή μονο του σε μια συγκέντρωση στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:

2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

250 Γραμ. βούτυρο το κλασικό

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ποτήρι σαμπάνια

6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.   Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τη σαμπάνια και αναμειγνύουμε καλά.  Σε ένα καθαρό , στεγνό μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με 1-2 σταγόνες λεμόνι μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.  Με μια σπάτουλα προσθέτουμε περίπου τα μισά ασπράδια στο μείγμα του κέικ ανακατεύοντας με αργές και ελαφριές κινήσεις. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο  πάλι με αργές και ελαφριές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλεύρώσει και ψήνουμε  για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και ένα απλό γλάσο.

Μαγειρική Πανδαισία

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: