ΠΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!

τυριά πιατέλα με σαλάμια

Μέρες που έρχονται χρειαζόμαστε στο τραπέζι μας ένα ωραίο πιάτο γεμάτο τυριά! Τι τυριά θα βάλουμε λοιπόν τώρα τις γιορτές σε μια ωραία πιατέλα;; Θα προτιμήσουμε τα Ελληνικά τυριά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα αλλά  και κάποιες ποικιλίες ξένων.

Δέν πρέπει ποτέ να ξεπερνάμε τα 5 είδη τυριών!

Ένα πιάτο με ελληνικά τυριά μπορεί να περιέχει:

Σάν Μιχάλη από τη Σύρο

Γραβιέρα Νάξου

Μανούρι από τη Θεσσαλία

Κασέρι Μακεδονίας

Λαδοτύρι Μυτιλήνης

[Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε γραβιέρα Κρήτης, φέτα Παρνασού, Καπνιστό Μετσοβόνε ή όποια άλλα τυριά εσεις προτιμάτε όπως ροκφόρ, ένταμ, ελβετικό gruyere κτλ.]

τυριά!

Με τα τυριά που θα σερβίρετε απαιτείται και μια σοβαρή ποικιλία από ψωμάκια, κριτσίνια, μερικά να είναι με σουσάμι, άλλα να είναι πολύσπορα, γενικά να περιποιηθείτε την παιτέλα σας ώστε να έχουν να διαλέγουν οι καλεσμένοι. Επίσης μπορείτε στη πιατέλα να προσθέσετε και λίγο σταφύλι, αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες ή ακόμα και προσούτο Καρπενησίου ή σαλάμι αέρος.

white_wine_and_cheese_ro9e

 

Ο λόγος που θα βγάλετε την πιατέλα με τα τυριά θεωρητικά είναι να μπορέσουν οι καλεσμένοι σας να αποτελειώσουν το κρασί που έχουν στα ποτήρια τους ή και να πιουν λίγο παραπάνω για να περάσουν μετά στο γλυκό, μπορείτε όμως να την έχετε και ενδιάμεσα στο τραπέζι κατα τη διάρκεια του φαγητού.

Μαγειρική Πανδαισία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: