ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

Bασιλόπιτα!2012!

Πολίτικη Βασιλόπιτα!!! Σε λίγες μέρες θα φτιάξω και του 2013 αλλα δεν μπορούσα να περιμένω άλλο..ήθελα να βάλω αυτή την υπέροχη συνταγή της μητέρας μου!!! Καλές γιορτές να έχουμε όλοι!!

ΥΛΙΚΑ:

1  Κιλό και 220 Γραμ. Αλεύρι

1  ½ Φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο

2  Φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1  Φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

8  Αυγά

3  Κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιά

1  Κουταλιά της σούπας κοφτό μαχλέπι

Ξύσμα πορτοκαλιού

(ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑΤΙ ΣΒΟΛΙΑΖΕΙ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα να γίνει χλιαρό και μέσα σε αυτό λιώνουμε με τα δάχτυλα μας τη μαγιά.  Προσθέτουμε και ½ φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας πυκτός χυλός.  Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει ή το βάζουμε σε μεγάλο τάπερ να είναι κλειστό.

Στο μεταξύ σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού ,το μαχλέπι [ το μαχλέπι σε ένα μπρίκι το έχουμε βράσει σε λίγο νερό και ρίχνουμε στο μίγμα περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ] ,το αλάτι , ρίχνουμε και το βούρυρο και τα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το ξανα ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το φουσκωμένο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Βασιλόπιτα!2012!

Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο μέσα σε φούρνο στους 50 βαθμούς. Προσοχή δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου καθόλου γιατί τη βασιλόπιτα θα κάτσει.  Και μόλις φουσκώσει  τότε το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε γρήγορα τον αριθμό της  χρονιάς π.χ. 2013 με αμύγδαλα ασπρισμένα που τα έχουμε βράσει για να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε, και την αλήφουμε όλη με κρόκο αυγού. Ψήνεται στην αρχή στους 200 βαθμούς και μετά στους 150 βαθμούς για 1 ώρα σε ταψί νούμερο 34.

Μαγειρική Πανδαισία

Advertisements

3 thoughts on “ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

  1. Dimitris Manousakis 24/12/2012 στο 5:34 μμ Reply

    Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.!!! Καλά έκανες και δημοσίευσες αυτή τη συνταγή για να προλάβουμε να τη φτιάξουμε για τη Πρωτοχρονιά!!! Φαντάζομαι τη νοστιμιά της….και ανηπομονώ για το κόψιμο της πίτας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς….

    • Μαγειρική Πανδαισία 24/12/2012 στο 5:35 μμ Reply

      Είναι πολύ νόστιμη!! Καλή επιτυχία και ελπίζω να κερδίσεις το φλουρί!!!

      • Dimitris Manousakis 24/12/2012 στο 5:40 μμ

        Αμήν,,,,γιατί μου χρειάζεται η τύχη για το 2013!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: