ΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

Φυστίκια Αιγίνης!

Έχει τις ευεργετικές ιδιότητες όλων των ξηρών καρπών δηλαδή περιέχει καλά λιπαρά, είναι φυτική πηγή πρωτεΐνης και προσφέρει κορεσμό.

Σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς περιέχει λιγότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Διάφορες έρευνες έχουν να μας πούν  ότι τα φιστίκια Αιγίνης είχαν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτοστερολών. Οι φυτοστερόλες είναι οι ίδιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στις διάφορες μαργαρίνες για να χαμηλώσουν την χοληστερίνη, μόνο που με το φιστίκι τις λαμβάνεις στη φυσική τους μορφή (όχι επεξεργασμένη). Άλλες έρευνες έδειξαν ότι άτομα που καταναλώνουν φιστίκια Αιγίνης έχουν πιο ελαστικές αρτηρίες, χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και μεγαλύτερη προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου. Όλα αυτά είναι καλά νέα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φιστίκια Αιγίνης όπως και όλοι οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες, πρόσθεσε τα στη διατροφή σου έχοντας υπόψη τις θερμίδες τους.

Περίπου 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, περιέχουν 310 mg καλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο των νεύρων και τη λειτουργία των μυών. Το ποσοστό αυτό καλίου είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιέχεται σε μισή μεγάλη μπανάνα. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά τους, τα φιστίκια περιέχουν σελήνιο, σίδηρο και πολλές βιταμίνες. Συγκεκριμένα 25 γρ. φιστίκια περιέχουν 10% από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως η βιταμίνη B6, η θειαμίνη, το μαγνήσιο κ.ά.

Σχολιάστε