ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ!!

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ!

Βάλτε φαντασία στη μαγειρική σας και χρησιμοποιήστε Φιογκάκια αντί απλά ζυμαρικά!!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια – farfalle

3 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 ντομάτες μέτριες χωρίς την φλούδα

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

Αλάτι μια πρέζα

Τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (προσθέστε όση πιπεριά θέλετε ανάλογα με την προτιμηση σας αν δεν θελετε να είναι καυτερό το φαγητό).  Σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να ροδίσουν, με προσοχή να μην καεί το σκόρδο.  Πολτοποιήστε τις ντομάτες και ρίξτε τες μέσα στο κατσαρολάκι, ρίξτε και τον πελτέ, προσθέστε το αλάτι, λίγο νερό και αφήστε να βράσει η σάλτσα για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.  Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό , μόλις το νερό είναι ετοιμο ρίξτε τα φιογκάκια με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Στραγγίξτε τα καλά, μοιράστε στα πιάτα και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα με λίγο τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: