ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ!

Σπανακόπιτα με φέτα και ανθότυρο!

Φτιάξτε τη μόνο αυτό έχω να πώ!! Ξετρελάθηκαν όλοι όσοι έφαγαν!!

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

Λίγο μάραθο 2 με 3 φύλλα προαιρετικά

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

11 χωριάτικα φύλλα περίπου

250 γραμ. φέτα

250 γραμ. ανθότυρο

Σπανόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας πολύ καλά.  Το κόβουμε σε κομμάτια και το ζεματίζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο και ρίχνουμε και το σπανάκι αφού το σουρώσουμε καλά. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας. Σε ένα ταψί νούμερο  34 cm λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε γύρω στα 6 χωριάτικα φύλλα κάτω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα. Μετά προσθέτουμε στο μίγμα με το σπανάκι τη τριμμένη φέτα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα. Προσθέτουμε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα.  Στη συνέχεια κλείνουμε όλα τα φύλλα που είναι εκτός του ταψιού προς τα μέσα και μετά προσθέτουμε και άλλα 5 χωριάτικα φύλλα από πάνω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα αλλα και το τελευταίο φύλλο μας.  Χαράζουμε σε κομμάτια με προσοχή όχι μέχρι το πάτο του ταψιού μας και ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.

‘Μαγειρίκη Πανδαισία’

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: