ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!

πατατες σκορδάτες στο φούρνο!

Νόστιμες πατάτες φούρνου με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και σκόρδου!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

3 σκελίδες σκορδο

Χυμό από ένα πορτοκάλι

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας.  Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι , το λεμόνι και τη μία σκελίδα σκόρδο και χτυπαμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.  Περιχύνουμε τις πατάτες μας στο ταψί και το υπόλοιπο σκόρδο το κοβουμε σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια και το βάζουμε τόπους – τόπους μέσα στο ταψί μας. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες μας.  Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στο μισάωρο!

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: