Φουρνιστή μακαρονάδα με κιμά και τυρί!!
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ: (Για τον κιμά)
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι από μια πρέζα
Πιπέρι από μια πρέζα
Κανέλα 1 μικρό ξυλαράκι
Πελτέ 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 Κρεμμύδι ξερό μεσαίο μέγεθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε και τον κιμά να σοταριστεί και εκείνος αρκετά καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι,την κέτσαπ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τέλος προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς μας.
ΥΛΙΚΑ: (Για τα μακαρόνια)
250 Γραμ. Μακαρόνια σπαγγετίνη νούμερο 10 ή (ανάλογα με τη χωριτικότητα του σκεύους που έχετε)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μιά κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και βάζουμε τα μακαρόνια μας στα ειδικά πυρίμαχα σκεύη που έχουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.
ΥΛΙΚΑ: (Για την επικάλυψη της μακαρονάδας)
300 με 350 Γραμ.Τυρί ένταμ ή γκούντα τριμμένο (ανάλογα με τη χωριτικότητα του σκεύος που έχετε)
Τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί απο πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει λίγο το τυρί μας!
Καλή μας όρεξη!!
‘Μαγειρική Πανδαισία’
Φανταστιική μακαρονάδα….λαχταριστή
Ετσί ήταν!! Δεν εμεινε τίποτα!!! χαχα!!