ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

???????????????????????????????

Πεντανόστιμο γλυκό σιροπιαστό με γεύση και άρωμα πορτοκάλι!!!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 πακέτο φυτικό βούτυρο λειωμένο

1 φλυτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι στραγγιχτό)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

2 φλυτζάνια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το φύλλο της κρούστας όπως είναι διπλωμένο (τυλιγμένο) σε κομάτια-λωρίδες περίπου 2 εκατοστών. Βουτυρώνουμε το ταψί και ξετυλίγουμε τις κορδέλες των φύλλων και τις απλώνουμε ανακατωμένες να πιάσουν ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Μέσα σ’ ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το λειωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια το μπέϊκιν και το ξύσμα πορτοκάλι. Περιχύνουμε το υγρό μίγμα στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθούν τα φύλλα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, προσθέτουμε το σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει κρυώσει λίγο. (το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και όταν κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα)

Το γλυκό σερβίρεται σκέτο ή με σαντιγύ ή με παγωτό.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: