ΚΑΝΤΑΪΦΙ

κανταϊφάκι!

Φτιάξτε το και όλοι θα ξετρελαθούν!! Πεντανόστιμο σιροπιαστό Κανταϊφι!!!

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομένα

1/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλάκια κανέλα

1/4 κουταλάκι  γαρύφαλο

1/4 κούπας ζάχαρη

3 κουταλιές κονιάκ

1 κιλό κανταϊφι

350 με 400 γραμ. βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3  κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

2 κουταλιές της σούπας  γλυκόζη ή χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας

1 με 2 ξύλα κανέλας

Φυστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά χτυπάμε σε ένα μούλτι τα καρύδια να γίνουν ψιλοκομμένα και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπόλ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά την κανέλα, το γαρύφαλο, την ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια ξάνετε το κανταϊφι ελαφρά και πέρνετε λίγο κανταϊφι κάθε φορά και το γεμίζετε με μία κουταλιά του γλυκού από το μίγμα  της γέμισης και τυλίξτε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό. Μη τα σφίξετε πολύ, γιατί σφίγγουν στο ψήσιμο και δεν θα γίνουν αφράτα.

διαδικασία γέμισης!

Όσο εργάζεστε, φυλάξτε το σκεπασμένο με υγρή πετσέτα για να μη ξεραίνεται.

Βάζετε τα έτοιμα κανταϊφια το ένα κολλητά με το άλλο σε ένα ταψί. Υπολογίστε ότι βγαίνουν περίπου 50. Αν δεν έχετε μεγάλο ταψί ίσως να χρειαστεί και δεύτερο, μκρότερο όμως.

κανταϊφι!

Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο γάλακτος σε ένα μπρίκι- κατσαρολάκι και περιχύστε ένα – ένα ξεχωριστά από πάνω τα κανταϊφια, να βραχούν παντού.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και μετά στους 200 μέχρι να ροδίσουν μετά από λίγη ώρα προσθέστε από πάνω λίγο αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν απο έξω και μείνουν μέσα ωμά. Ψήστε για περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια μόλις είναι έτοιμα τα κανταϊφια φτιάξτε το σιρόπι δηλαδή βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 5 λεπτά, έτσι όπως είναι ζεστό το κανταϊφι και το σιρόπι. Αφήστε αρκετές ώρες , να πιεί όλο το σιρόπι και το κανταϊφι μας είναι έτοιμο!

κανταϊφια!

Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο φυστίκι Αιγίνης και προσοχή για να διατηρηθεί τραγανό μην το σκεπάσετε. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

 

2 thoughts on “ΚΑΝΤΑΪΦΙ

  1. nikos 08/02/2013 στο 11:04 πμ Reply

    Ειναι μεγάλος πειρασμός!!!

    • Μαγειρική Πανδαισία 08/02/2013 στο 11:12 πμ Reply

      Πράγματι!! Και δεν βλέπω να μένει τίποτα μέχρι το βράδυ!! Εχει μυρίσει όλο το σπίτι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: