ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!

κοπεγχάγη!

Νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με αμυδαλόψιχα!!!

ΥΛΙΚΑ: (Για 10 με 12 άτομα)

6 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Ελάχιστο αλάτι

1/2 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ

400 γραμ. φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

Βούτυρο για επάλειψη των φύλλων

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι ή γλυκόζη

1 φλιτζανι του τσαγιού νερό

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά αλέθετε στο μούλτι ή στο μπλέντερ σας την αμυγδαλόψιχα και τη φρυγανιά. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ελάχιστο αλάτι.  Χτυπάτε τα κροκάδια των αυγών με τη ζάχαρη.  Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το μισό λεμόνι, το κονιάκ και το μίγμα αμυγδάλου.  Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα με προσοχή, ανακατεύετε ελαφρά.  Στη συνέχεια στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί  ορθογώνιο 22 Χ 36 cm τα 2/3 από τα φύλλα, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με μπόλικο βούτυρο. Βάζετε μέσα το μίγμα και ταο σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και μετά με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ αλείφετε πάντα ενδιάμεσα με βούτυρο.  Περιχύνετε το γλύκισμα με το βούτυρο και το χαράζετε σε λουρίδες, προσοχή όχι μέχρι κάτω..αλλά τα 2 με 3 πρώτα φύλλα.  Ραντίζετε με λίγο νερό από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά σε μέτριο φούρνο.  Βράζετε επί 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνετε την ‘Κοπεγχάγη’ με το σιρόπι όταν κρυωσεί.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

4 thoughts on “ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!

  1. nikos 12/02/2013 στο 11:31 πμ Reply

    Ευγενία θα το προσπαθήσω!!!!!

  2. Dimitris Manousakis 13/02/2013 στο 1:27 μμ Reply

    Αιφνιδιάστηκα ! Καταπληκτικό και σαν όνομα και σαν εμφάνιση. Τώρα χρειάζομαι αμύγδαλα που δεν έχω, και όρεξη για να το φτιάξω…..άντε πάλι θα μοσχοβολίσει όλος ο ντουνιάς…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: