ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ!

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φέτα  και φύλλο κρούστας!!

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κιλό Κολοκύθια

800 Γραμ. Φύλλο κρούστας  (περίπου 12 φύλλα)

5 κουταλιές της σούπας Σιμιγδάλι ψιλό

3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

4 Αυγά χτυπημένα

Αλάτι

Πιπέρι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο

300 Γραμ. Φέτα

Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πλένουμε τα κολοκύθια μας και τα ξύνουμε στο τρίφτη μας. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να φύγουν τα υγρά και τα στίβουμε. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το κολοκύθι μας. Εάν είναι αρκετά υγρό το μίγμα προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα ,εάν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Σε ένα ταψί νούμερο  34 cm λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε γύρω στα 7 φύλλα κρούστας κάτω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα.

διαδικασία κάτω φύλλων!

Τα 2 από τα 7 φύλλα τα βάζουμε στο κέντρο ακατάστατα πρίν βάλουμε το μίγμα μας.

συνέχεια φύλλων!

Προσθέτουμε το μίγμα μας στο ταψί πάνω από τα φύλλα.  Στη συνέχεια κλείνουμε όλα τα φύλλα που είναι εκτός του ταψιού προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφρά κάθε φορά και μετά προσθέτουμε και άλλα 5 φύλλα κρούστας από πάνω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα αλλα και το τελευταίο φύλλο μας.  Χαράζουμε σε κομμάτια με προσοχή όχι μέχρι το πάτο του ταψιού μας και ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.

ετοιμη για ψήσιμο!

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: