ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ!

σουφλέ με μπρόκολο και μπέικον

Ατομικά πεντανόστιμα σουφλέ με μπρόκολο, ζαμπόν και τυρί!!

ΥΛΙΚΑ:

5 κουταλιές της σούπας βοούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της κάθε φόρμας

5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 λίτρο γάλα

4 αυγά

300 Γραμ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

Αλάτι

Πιπέρι

300 γραμ. τυρί τριμμένο έμενταλ ή γκούντα

200 γρμ. ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα

Φρυγανιά τριμμένη για το σκεύος του σουφλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πλένουμε το μπρόκολο και το καθαρίζουμε. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μπρόκολο για λίγα λεπτά προσοχή να μη μας βράσει εντελώς γιατί θα διαλυθεί και δεν θα γίνει τόσο ωραίο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μίγμα μας καλά και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.  Όταν η σάλτσα μας πήξει αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν, ενώ χτυπάμε με το σύρμα. Κατόπιν προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύουμε πάλι.

Χτυπάμε τα ασπράδια  σε σφτιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε κατά μικρές ποσότητες δηλαδή λίγο-λίγο στο μίγμα του σουφλέ και ελαφρά. Βουτυρώνουμε φόρμες και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει το σουφλέ μας. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του σουφλέ μας. Ψήνουμε σε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: