4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ!

καλαμπόκι!

4 λόγοι για να φάει καποιος καλαμπόκι. Το Καλαμπόκι είναι ένα παραδοσιακό κέρασμα το καλοκαίρι που μπορεί να προσθέσει μερικά θετικά στη διατροφή μας.

Το Καλαμπόκι καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η βάση της διατροφης σε πολλά μέρη του κόσμου. Μια καλή πηγή βιταμινών Β1, Β5 και C, το καλαμπόκι παρέχει πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που περιλαμβάνουν:

1.Φυτικες ινες,Απαραιτητες για τη καλη γαστρεντερική λειτουργία και τον έλεγχο του βάρους.

2.Φυλλικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών και στη προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας.

3.Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των επινεφριδίων.

4.Λουτεΐνη για υγιή όραση.

Δοκιμάστε το καλαμπόκι ψητό, βραστό ή στον ατμό, μονο του ή με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, συνδυάστε το καλαμπόκι με άλλα καλοκαιρινά προϊόντα οπως Ντομάτες, κολοκυθακια ,σε σούπα.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: