ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

περγαμόντο!

Τι πιο νόστιμο από ένα γλυκό του κουταλιού..Περγαμόντο!!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό ζάχαρη

1 κιλό Περγαμόντο φλούδες

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

1 ποτήρι του νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά ξύνουμε τα περγαμόντα μας να φύγει η φλούδα αρκετά καλά. Στη συνέχεια κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από κάθε ένα περγαμόντο. Μετά χωρίζουμε σε ισα μέρη το κάθε περγαμόντο και χαράζουμε ώστε να βγάλουμε τις φλούδες. Όταν τελειώσουμε ζυγίζουμε για να δούμε αν έχουμε 1 κιλό καθαρό φλούδες περγαμόντου. Τα κάνουμε μικρά ρολά και τα κρατάμε έτσι με μία οδοντογλυφίδα κάθε ένα.  Όταν τελειώσουμε με όλα τότε τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν αδειάζουμε το νερό και βάζουμε τα περγαμόντα μας σε μία βαθιά λεκάνη με καινούργιο νερό και τα αφήνουμε για 1 με 2 μέρες να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό 2 φορές τη μέρα. Μετά το ξεπίκρισμα τα βάζουμε πάλι σε μία κατσαρόλα με νερό (περίπου 1 ποτήρι του νερού) και τη ζάχαρη ,το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

One thought on “ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

  1. nikos 27/02/2013 στο 3:18 μμ Reply

    Πεγαμόντο!Τοπρόβλημα ειναι οτι δεν φτάνει ενα.Τρώς πάντα δυο τουλάχιστον!!!!!Μπράβο!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: