ΜΙΛΦΕΙΓ! MILLEFEUILLE

μιλφέιγ!!

Πεντανόστιμο μιλφέιγ!! Απλά δοκιμάστε το!!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο με 2 φύλλα σφολιάτας

1 Λίτρο γάλα

170 Γραμ. ζάχαρη

120 Γραμ. αλεύρι

4 αυγά

40 Γραμ. βούτυρο

4 βανίλιες

1/4 κουταλάκι του γλυκού Μαστίχα Χίου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά σε μιά βαθιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα(προαιρετικά) και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

δημιουργία κρέμας

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πρίν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα σιγά-σιγά στη λεκάνη με το χυλό ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα από το χυλό στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με προσοχή μέχρι να δέσει η κρέμα μας.

η κρέμα!

Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα δοχείο ή τάπερ ή μπόλ αφού την καλύψουμε καλά με μεβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

τοποθέτηση για το ψυγείο!

Στη συνέχεια αφού έχουμε τη σφολιάτα μας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τότε την κοβουμε σε 3 ίσα μέρη.

κόψιμο σφολιάτας!

Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μη μας κολλήσει και την τρυπάμε όλη με ένα πιρούνι για να μη μας φουσκώσει και προσθέτουμε και από πάνω μία σχάρα. Αυτό το κάνουμε και για τα τρία μας φύλλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κάθε φύλλο.

στο ταψί με τη σχάρα!

Μόλις είναι έτοιμα και τα τρία μας φύλλα βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα μας και την τοποθετούμε στο μίξερ και την χτυπάμε για 3 λεπτά να αφρατέψει.

Στη συνέχεια πέρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα κορνέ ή απλά με μία σπάτουλα καλύπτουμε το πρώτο φύλλο με κρέμα.

διαδικασία κρέμας με φύλλα!

Στη συνέχεια τοποθετούμε και το δεύτερο φυλλο και ξανα καλύπτουμε με κρέμα πάλι.

Τέλος προσθέτουμε και το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το βαζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

έτοιμο!

‘Μαγειρική Πανδαισία’

2 thoughts on “ΜΙΛΦΕΙΓ! MILLEFEUILLE

  1. nikos 04/03/2013 στο 9:09 μμ Reply

    Ωραίο το κόλπο με τη σφολιάτα.Είναι το γλυκό που μ αρέσει.Θα δοκιμάσω.Μπράβο!!!!

    • Μαγειρική Πανδαισία 05/03/2013 στο 8:33 πμ Reply

      Καλή επιτυχία!! Πραγματικά η σχάρα πάνω από τη σφολιάτα είναι σημαντική ώστε να μη φουσκώσει και να πετύχει το γλυκό μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: